Nie polecam Auto Land Kwidzyn:
W moim Lacetti pękła obudowa termostatu i płyn lał się na tyle intensywnie, że samochód został unieruchomiony na parkingu.
Chciałem go naprawić jak najszybciej więc szukałem termostatu lokalnie - stwierdziłem, że odżałuję wyższą cenę byle mieć auto na chodzie.
Termostat udało się kupić w AutoLandzie na Polnej.
Pobieżne porównanie z oryginałem i pierwszy etap montażu nie wzbudziły moich podejrzeń. Dopiero próba zamontowania węża od chłodnicy okazała się wyzwaniem ponad moje siły.
Po dłuższej walce postanowiłem porównać dokładniej stary i nowy termostat.
Wyglądały one tak:

Pierwszą myślą było, że to producent źle zgrzał dwie połowy, ale po zrobieniu badań w sieci dowiedziałem się, że do wszystkich Daewoo/Chevrolet 1.6 jest taki rodzaj termostatu jak mi sprzedano, a do Lacetti jest inny.
Pełen wiary i nadziei poszedłem do sklepu zwrócić zakup. Nie udało się, ponieważ były widoczne ślady montażu. Czyli w praktyce drobne ryski wokół otworów pod śruby.
Napisałem więc oficjalną reklamację.
Odpowiedź:

Czyli: Kliencie nie byłeś wystarczająco czujny - Goń się.
Zrozumiałbym odpowiedź w stylu: Termostat sprawny, zgodny ze specyfikacją producenta.
W praktyce będę mógł odzyskać część pieniędzy sprzedając go, ale co by było, gdyby faktycznie był źle zgrzany?
Tak więc dla zarobku kilkudziesięciu złotych Auto Land stracił klienta.
Dla porównania:
Zamówiłem w sieci właściwy termostat i dostałem go bez uszczelki.
Odpowiedź sprzedawcy: Przeprosiny, propozycja dosłania uszczelki lub udzielenie rabatu na kolejne zakupy.