Witam. Pisałem już to w poście powitalnym ale przypomnę: Nexia 1996, 1.5 8V, 109400km. Krajowa, pewna. Dlatego nie mam zamiaru z nią rozstawać ale trzeba chyba trochę ją "podrasować". Nie mówię o jakimś mocnym tuningu do wcale tego nie potrzebuję, chciałbym tylko poprawić komfort użytkowania. Do tej pory jedyne co doinwestowałem w auto (przez 9 miesięcy 9tys. km) to nowy aku, założyłem centralny z pilotem - działał świetnie ale do czasu, niedawno mi padł podejrzewam centralkę

, zmieniłem też przednie głośniki i radio bo ten zestaw co był to masakra... W najbliższym czasie chcę dołożyć wspomaganie kierownicy, zrobić zawieszenie tył bo trochę buja, podkleić na nowo podsufitkę bo oryginalna odchodzi. Wiem że pewnie gdzieś to wszystko już na forum było ale może tak dla rozruszania forum ktoś zechce "wdać się w dyskusję" i pogadać jeszcze raz jak do tego co planuję zrobić podejść. Interesują mnie przede wszystkim:
1.czy da się bez problemów założyć wspomaganie kierownicy i z jakich modeli podejdzie bez przeróbek.
2.Czy ktoś wyciągał podsufitkę - gdzie mocowana itd żeby nic nie połamać.
3.jakie sprężyny / amory na tył. ma być dobrze ale nie przesadnie drogo.
4. Czy tłumik końcowy z alle... za 50-60 zł jest coś wart?
Będzie mi miło jeśli ktoś znajdzie chwilę i ochotę na pomoc w doprowadzeniu tego pojazdu do zadowalającego stanu. Zdjęcia auta dam w najbliższych dniach